lauantai 12. toukokuuta 2012

Lapsettomien lauantai

Lapsettomuudesta on viime vuosina alettu puhua enemmän ääneen, mutta kuinkakohan moni tietää, että tänä Äitienpäivää edeltävänä lauantaina vietetään Lapsettomien lauantaita. Itsellenikin se selvisi vasta pari vuotta sitten ja sitä kuitenkin vietetään tänä vuonna jo yhdeksättätoista kertaa.  

Lapsettomien yhdistys Simpukka järjestää Lapsettomien lauantaina lapsettomuutta käsitteleviä tilaisuuksia ympäri Suomen; tapahtumia on ainakin Oulussa, Rovaniemellä, Helsingissä, Turussa, Tampereella ja Jyväskylässä. Tuusulan kirkossa järjestetään Tyhjän sylin messu ja Jyväskylässä Hietakehdolla Mäntykankaan hautausmaalla pidetään Tyhjän sylin muistohetki.

Eilen illalla esitetyssä Inhimillisessä tekijässä Satu Taiveaho ja Antti Kaikkonen kertoivat kokemastaan lapsettomuudesta ja keskeytyneestä adoptioprosessista. Jakso on nähtävissä Yle Areenassa. Viimeistään Sadun viimeinen kommentti ohjelman lopussa saa varmasti kyyneleet jokaisen silmiin. 

Meille tämä äitienpäivänviikonloppu on toivoa täynnä. Niin epävarmaa, niin helposti särkyvää, mutta silti. Vuosi sitten kaikki oli toisin. Vuosi sitten olin ehtinyt jo toivoa saavani pari päivää ennen äitienpäivää olevan 12 viikon ultran jälkeen viettää äitienpäivää vihdoin onnellisemmissa merkeissä, mutta todellisuus löikin vasten kasvoja. Äitienpäivänä kärsin niin henkisistä kuin fyysisistä kivuista, kun jälleen keskeytyneen keskenmenon toteamisen jälkeen kohtua yritettiin saada tyhjäksi. Jospa tällä kertaa kaikki menisi toisin.

Ihanaa viikonloppua kaikille. Muistetaan kuitenkin tänään, ennen äitienpäivän juhlahumuun sukeltamista hetki heitä, joiden syli on, ja ehkä ikuisiksi ajoiksi jääkin tyhjäksi. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ilahduta jättämällä viesti ^.^