lauantai 29. syyskuuta 2012

Vähän pöllömpi villatakki




Se on valmis ^.^ Metsäläisvauvan vähän pöllömpi villatakki. Ohje on ladattavissa ilmaiseksi Ravelrysta. Poikkesin ohjeesta sen verran, että loin kauluksen silmukat tavalliseen tapaan ja neuloin aluksi kolme riviä aina oikeaa se. ensimmäinen rivi on nurin. Näin kaulus on mielestäni yhtenäisempi hihansuiden ja helman kanssa. Oma versioni on tehty Sirdarin Snuggly Baby Bamboo-langasta. Puikot oli (langan suosituksesta poiketen) ohjeen mukaiset 4,5 mm ja ainakin mun käsialalla toimii mukavasti. Pöllöille ompelin silmiksi tähän hätään puuhelmet, mutta ne saattavat vielä vaihtua nappeja valitessa.


Niin, ne napit. Valinnan vaikeus. Pitäisi löytyä täydelliset. En tiedä miten nuo puuhelmet käyttäytyy pesussa, joten optimaalisinta olisi vaihtaa nekin nappeihin. Ja parasta tietysti olisi, jos samanlaiset napit löytyisi silmiksi pienempinä ja napeiksi isompina. Jos silmätoiveen unohtaa, olisi omassa varastossa kahdet potentiaaliset napit, mutta kummatkaan ei ole ihan täydelliset. Huokaus. Joskus sitä saa vaan tehtyä asioista vaikeita ^.^

2 kommenttia:

  1. Puunapit ei ainakaan kestä konepesua, joten ehkä puuhelmiäkään ei varmuuden vuoksi kannata koneeseen heittää. Suloinen takki :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuo oli munkin lähtöoletus... Napit edelleen etsinnässä. Pitäs ehtiä vierailemaan Nappitalossa, kun Eurokankaan valikoima ei vakuuttanu =)

      Poista

Ilahduta jättämällä viesti ^.^